fredag 13 maj 2016

Moving Art Göteborg

Moving Art projekt är en turnerande konstutsällning som jag medverkar på. Utställningen besöker 10 städer i Sverige. Annordnarna berskriver själva utställningen med tankvärda ord: När konst är som bäst har den makten att inspirera, provocera, förvåna och skapa något hos betraktaren som stannar kvar långt efter originalmotiven bleknat. Moving Art Project syftar till att tillgängliggöra just denna typ av möten, för såväl kreatörer som betraktare.
Lamp holder in the form of a Roman slave (2015)

Det plangeometriska formspråket hänvisar tillbaka till betraktaren. 
Vimmel

Lite vimmel bilder från vernisagen. Mannen i mitten syns ofta på olika konstutsällningar. Han tycks vara helt besatt av svensk sammtidskonst. För honom som alltid är en betraktaren,  utmanas ständigt formspråket av insmickrande färger och förväntningar men inget är opersonligt.  
Lamp holder in the form of a Roman slave (2015)
Om Moving Art: Under april-maj 2016 har vi nöjet att bjuda in till den turnerande utställningen Moving Art Project, som presenterar ett 100-tal verk från de mest begåvade nya och etablerade konstnärerna i Sverige idag. Juryn består av Karin Mamma Andersson, konstnär, Gunnar Olsson, gallerist, Bo Bergström, författare, Mathias Strömer, senior curator på Riksutställningar, Bea Szenfeld, designer, Suzanne Osten, dramatiker och Parasto Backman, grafisk formgivare. 

3 kommentarer:

  1. Kul Annika att du är igång och visar så mkt fina skulpturer nu. Kul att du är med på Moving Art Project också. En annan kompis konstnär/konstvetare är också med: Karin Wästlund. Gick på A och B-och C-kursen tillsammans. Lycka till nu!

    SvaraRadera
  2. Vi får ta och ses nu snart. Jag jobbar som Bild och Idrottslärare nu i år. Jag kommer gärna upp till din ateljé i Lilla Edet?

    SvaraRadera
  3. Jo jag håller ju på en hel del och det är verkligen kul att ha varit med på moving art som jag tycker är en fantastisk utställning med en demokratisk grundtanke. Jo det skulle vara kul att ses, kanske i stan, det är lite rörigt i min ateljé...

    SvaraRadera