torsdag 14 april 2016

Gamla favoriter

Det här är två små skulpturer i trä som jag gjorde för ganska länge sedan. Men de håller än tycker jag. Jag hoppas ni ser vad de föreställer? Ja som sagt  två välkända konstnärer som jag beundrar mycket.


Picasso 1989

Pablo Picasso 1881-1973

Modernismens mest mångsidige och nydanande förgrundsgestalt. Sist jag var på en utställning med hans verk var Fred och Frihet 2011 i Louisiana. Det är självklart fantastiskt att få se hans konst i verkligheten.

Van Gogh 1991

Vincent van Gogh 1853- 1890 


Han var framför allt expressionismens främsta föregångare. Jag hoppas att någon gång kunna ta mig till London igen och se på en version av Van Goghs målning Solrosor. Den befinner sig på National Gallery i rum nr. 45. 
Vincent Van Gogh hade ett djupt tragiskt och gripande livsöde. Han levde i fattigdom och sålde bara en målning under sin livstid. Van Gogh hade även stora psykiska problem och kämpade mot sin galenskap. Men kan alla hans olyckor ha bidragit till hans känslomässiga starka uttrycksätt?

Om man tänker på vad Sartre säger så blir det kanske logiskt:Genialitet är inte en gåva utan ett sätt för människor att under desperata förhållanden att tolka livet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar